Kuharski recepti: Topli domači prigrizki - bruskete
Kot se zdi, je bilo preganjanje zime uspešno! Sonček in višje temperature so zvabile množice na plano, martinčkanje se je že začelo, splošno počutje pa se s temperaturami izboljšuje. Kavice, pijače in prigrizki na prostem so nekaj najlepšega v tem času, zato smo za vas pripravili tri preproste recepte za slastne in tople prigrizke - bruskete s paradižnikom, s papriko ali z gobami in sirom! Najprej se bomo lotili priprave popečenih rezin kruha, nato pa različnih nadevov! ![]() Kar stopijo se vam v ustih, tako slastni so!
Popečene rezine kruha (za 4 porcije)
Sestavine: - 350 g čabate (it. vrsta kruha ciabatta) - 1 žlica olivnega olja - 1 strok česna Priprava: Priprava popečenih rezin kruha je sila enostavna. Čabato narežite na rezine in jih dajte v pečico pri 180°C za približno 5 minut. Potem premažite z olivnim oljem in natrite s česnom! Tako, imate pripravljeno osnovo! Sedaj pa še nadevi, ki bodo spremenili rezine kruha v mamljive pisane prigrizke! Marché nasvet: Odličen prigrizek, če vas presenetijo nenapovedani gosti. Najboljše so še vroče bruskete, odlično pa teknejo tudi hladne! Nadevi za bruskete
1. Paradižnikov nadev (za 4 porcije) Sestavine: - 450 g grmičastih paradižnikov - 1 strok česna - 10 g sveže bazilike - 1 žlica olivnega olja - 1 žlica balzamičnega kisa - 1 čajna žlička morske soli - 1 ščepec mletega črnega popra Priprava: Paradižnike operite in narežite na majhne kocke. Česen in baziliko na drobno nasekljajte in zmešajte s paradižnikom, začinite s soljo in poprom ter zmešajte z olivnim oljem in balzamičnim kisom. Vse skupaj dajte na sveže popečene rezine kruha. Pripravili ste prvo od treh različic brusket! 2. Nadev s papriko (za 4 porcije) Sestavine: - 150 g rdeče paprike - 150 g rumene paprike - 150 g zelene paprike - 10 g rožmarina - 1 strok česna - 1 žlica olivnega olja - 1 čajna žlička morske soli - 1 ščepec mletega črnega popra Priprava: Papriko operite in 6-8 minut pecite v pečici pri 200°C. Potem paprikam odstranite kožo in jih narežite na majhne kocke. Rožmarin in česen na drobno nasekljajte in skupaj z olivnim oljem, soljo in poprom zmešajte s papriko. Vse skupaj dajte na sveže popečene rezine kruha. In ste dobili že drugo vrsto bruskete! Samo še ena. 3. Nadev z gobami in sirom (za 4 porcije) Sestavine: - 200 g sira Taleggio (italjanski mehki sir) - lahko uporabite tudi drugega, po želji - 400 g gob - 10 g peteršilja - 1 strok česna - 1 žlica olivnega olja Priprava: Gobe očistite in narežite na rezine, sir narežite na kocke. Peteršilj in česen na drobno nasekljajte. V ponev dajte olje in popecite česen, peteršilj in gobe. Dodajte kocke sira in vse skupaj položite na popečene rezine kruha. Marché nasvet: Za pripravo so primerne skoraj vse vrste zelenjave (npr. paprika, paradižnik, bučke, gobe, olive in tudi fižol – po okusu). Zaželeno zelenjavo enostavno popecite na olivnem olju z malo česna in soli, marinirajte s svežimi zelišči, po želji dodajte nekaj temnega balzamičnega kisa in pustite, da se ohladi. Recepte so za vas pripravili kuharski mojstri iz restavracij Marché. Ste vedeli, da lahko za vašo zabavo naročite Marché catering? Naj bo to rojstnodnevna zabava ali poslovno srečanje, Marché bo svojo svežo ponudbo pripravil, kjerkoli boste želeli: v njihovih restavracijah, na lokaciji po želji, pripravljeno hrano pa lahko vzamete tudi s seboj!
|
Recepte so za vas pripravili kuharski mojstri iz restavracij Marché
Osvežite in popestrite vaš dogodek, izberite si Marché catering! Privoščite si Marché dobrote pri vas doma, v vašem podjetju, v naravi ali na popolnoma posebnem kraju. |