Kuharski recepti: Sveži, zdravi in hitri - Spomladanska kuhinja s šparglji
Čas je za "kraljevo zelenjavo", prave znanilce pomladi, šparglje! Taki opisi povedo veliko o tej posebni vrsti zelenjave. Že stoletja navdušujejo gurmane širom po svetu. Vemo, da so težko pričakovan dodatek v kuhinji, zato imamo za vas ta mesec okusna, sveža in malce drugačna recepta s šparglji!
![]() Slasten spomladanski prigrizek
Beluši v listnatem testu (za 4 porcije predjedi ali 2 porciji glavne jedi)
Sestavine: - 12 belih špargljev (belušev) - 1 kg listnatega testa - 4 rezine kuhane šunke - 8 rezin sira Gauda - 1 žlica sezama - 2 žlici parmezana - sol, poper, sladkor in moka - 1 jajce za premaz Priprava: Beluše olupite, odstranite olesenele dele in jih skuhajte na sopari (približno 5-10 minut, da so še trdi), prelijte s hladno vodo in dobro osušite. Razvaljajte listnato testo, ga razrežite v štiri kvadrate (pribl. 15×15 cm) in premažite z jajcem. Na kvadrate razporedite po eno rezino šunke in dve rezini sira ter po tri beluše, ki jih položite na kvadrat diagonalno. Desni in levi kot testa položite na sredino beluša in ju rahlo pritisnite. Žepke premažite z jajcem in posujte s sezamom. Konice in konce belušev posujte s parmezanom. Beluše v žepkih pecite v segreti pečici 30 minut pri 180 stopinjah Celzija oz. dokler žepki ne postanejo zlato rumene barve. Marché nasvet: Beluši oz. šparglji so najboljši sveži. Bele in vijolične šparglje je potrebno olupiti. Pri zelenih pa je dovolj, če olupite samo spodnjo tretjino stebla. Pred kuhanjem šparglje zvežite in jih v pokončnem položaju ter v ozkem loncu kuhajte na zmerni temperaturi. ![]() Solata iz belušev in jagod
Sestavine (za 4 osebe): - 750 g belih špargljev (belušev) - 150 g jagod - 1 kapljica limoninega soka - 50 ml belega balzamičnega kisa - 2 žlici olivnega olja - 50 g sladkorja - morska sol, zmleti črni poper Priprava: Olupite beluše, odstranite olesenele dele, jih operite, skuhajte nad soparo (približno 5-10 minut, da so še trdi) in dobro osušite. Oprane in razpolovljene jagode zmešajte z beluši in jih marinirajte z olivnim oljem, balzamičnim kisom, limoninim sokom, poprom in sladkorjem. Marché nasvet: Nikar ne pripravite preveč solate naenkrat, jagode so najboljše sveže! Za najbolj slastno solato obroke pripravljajte sproti Recepte so za vas pripravili kuharski mojstri iz restavracij Marché. Ste vedeli, da lahko za vašo rojstnodnevno zabavo naročite Marché catering? Za vas bodo pripravili prigrizke in slaščice, kjerkoli boste želeli: v njihovih restavracijah, na lokaciji po želji, pripravljeno hrano pa lahko vzamete tudi s seboj! Uživajte na rojstnodnevni zabavi, tudi če ste gostitelj, brez stresa in zamudnih ur priprave hrane!
|
Recepte so za vas pripravili kuharski mojstri iz restavracij Marché
Osvežite in popestrite vaš dogodek, izberite si Marché catering. Veste, da lahko naročite catering tudi za rojstnodnevno zabavo? Praznujte brez stresa in v zabavi uživajte z Marché catering. |