Por pozna ves svet - Trije slastni porovi recepti
Sezona pridelkov z vrta se bo na žalost kmalu končala in spet se bomo morali vrniti k iznajdljivosti s sestavinami, ki se jih dobi čez celo leto. Ena izmed njih je por. Večina ljudi ne pozna prav veliko receptov s porom, niti ne ve, kako vsestranski je lahko. V ta namen vam danes predstavljamo kar tri slastne recepte s porom! Uživajte, slastno bo!
Recept št. 1 - Rižota s porom![]() Slastna porova rižota.
Za eno osebo
potrebujemo:
- 150 g pora - 150 g paradižnika - ½ paprike - 30 g riža - sol in poper - papriko - mešanico začimb - limonin sok - žličko masla - sesekljan peteršilj. Por očistimo, operemo in narežemo na 7 do 8 cm dolge kose. V kozici razpustimo maslo in dušimo por ter narezano papriko nekaj minut. Pokapljamo z limoninim sokom, zalijemo z dvema žlicama vode, začinimo in dušimo še 10 minut. Potem damo v pokriti kozico narezane paradižnike in riž, potresemo z nasekljanim peteršiljem in kuhamo v pokriti posodi na slabem ognju 20 do 30 minut. (175 kalorij) Postreže se kot glavna jed. Recept št. 2 - Porova pogača
![]() Rahlo zapečena.
Za eno osebo potrebujemo:
- 100 g pora - 50 g listnatega ( globoko zamrznjenega) testa - 20 g puste gnjati - žličko masla - ½ jajca - 1 žlico moke - 1 dl smetane - mešanico začimb. Por očistimo, operemo in narežemo na čim tanjše kolobarčke. Gnjat narežemo na tanke pramene. Oboje popražimo na maslu, zalijemo z malo vode in dušimo, dokler ni por mehak. Nato malo začinimo z mešanico začimb. Pekač obložimo z odtajanim listnatim testom, na katerega nato damo por in gnjat, na vrh pa zlijemo smetano, v kateri smo razžvrkljali jajce in žlico moke. Položimo v ogreto pečico in pečemo 30 minut na temperaturi cca 180 stopinj. ( 455 kalorij). Recept št. 3 - Solata iz pora in kuhane govedine
![]() Za eno osebo potrebujemo:
- 10 g kuhane govedine (iz juhe) - 150 g pora - 100 g paradižnika - sol in poper - sladkor - malo gorčice - žličko olja - ½ žlice kisa - žlico juhe - sesekljan peteršilj. Kuhano govedino narežemo na kocke. Por očistimo, operemo in narežemo na čim tanjše kolobarčke, paradižnike narežemo na osmine. Meso, por in paradižnike zmešamo in prelijemo z marinado iz zgoraj naštetih sestavin. Na koncu potresemo s sesekljanim peteršiljem. (305 kalorij) Upam, da vam bo teknilo, tako kot je meni in moji družini! Svoje izkušnje delite z nami spodaj, v sekciji za komentarje! Danijela
|
Si želite več takih receptov? Stisnite "Like" in nam sledite na Facebooku!
|