Nikar ne obupujte, ko vam zmanjka idej za sladka presenečenja, ki so v teh dneh toplo zaželena. Če ni dovolj sonca, da vas vsaj sladkor ogreje. Četudi niste svetovni slaščičar, vam današnji aktualni recept garantirano uspe. Bistvo so sestavine in če so le te dobre in zmešane z ljubečo energijo, je recept pravi. Držite se starih rekov, da je pust vedno masten okrog ust, in naredite iz kvašenega testa ocvrte kroglice oz. mini krofe. Pozna jih cel svet, npr. uštipci, frittole, pri nas pa miške.
Slika: http://www.kulinarika.net
Ne glede od kod so oz. kako se jim reče, so slastne in dovoljeno je z njimi eksperimentirati ter dodati jabolka, marmelado, rozine, dobro sadno omako ipd.
Sestavine za približno 20 ocvrtih mišk so: 1 lonček navadnega jogurta 2 jogurtova lončka moke (pirina je super) 1 jajce pol vrečke pecilnega praška (lahko vinski kamen) 1 žlica sladkorja (bolje rjav) malo soli kanček ruma (po želji) 1 jabolko, naribano na strgalnik malo cimeta. Priprava: Vse sestavine zmešamo in pustimo v hladilniku počivati 15 minut.
V segreto vroče olje pomočimo jušno žlico, s katero zajamemo maso ter jo potopimo v vroče olje. Miška odstopi od žlice in se potem sama tudi obrne, sicer ji pomagamo, da zlato zarumeni. Poberemo jih iz olja in položimo na papirnato brisačo, da se olje nekoliko odteče. Še vroče posujemo s sladkornim prahom s cimetom in postrežemo. Okusne so že za zajtrk.
Dober tek za pusta hrusta!
Matejka
S katero sladico se boste pa vi sladkali za pusta?
Komentirajte in delite vaše mnenje z ostalimi bralci trendSet.si